tirsdag 11. september 2012

Sjokolademousse

Sjokolademousse kan både serveres som dessert og som fyll i kaker. Jeg bruker ofte sjokolademousse til å fylle og dekke sjokoladekaker og det har falt i smak blant mange. Det er lett å lage pose-mousse, men det er ikke vanskelig å lage fra bunnen heller. 

Hvor sterk sjokoladesmak du ønsker regulerer du etter hvilken sjokolade du bruker, selv pleier jeg å bruke en blanding av mørk og lys sjokolade. Du kan også redusere kremfløten til 2 dl dersom du vil ha en kraftigere smak. Enjoy!

 Sjoklademousse
(6 dessertskåler eller fyll til 1 kake)

  • 200 g sjokolade
  • 2 eggehviter
  • 2 eggeplommer
  • 4 ss melis
  • 3 dl kremfløte

 Smelt sjokoladen i micro eller over vannbad, avkjøl noe
Pisk marengs av eggehviter og 2 ss melis (+ litt sitronsaft og salt)
 Pisk eggedosis av eggeplommer og 2 ss melis
Pisk kremen stiv og vend inn eggedosis, deretter eggethviter
 Tilsett sjokoladen i en tynn stråle mens du mikser
 Miks til du har en jevn mousse. Bruk gjerne en slikkepott til å vende inn eventuelle rester langs kantene
 Fordel moussen i serveringsskåler, gjerne med sprøytepose. La skålene stå kaldt i minst 1 time før servering
 Du kan også har alt i en stor bolle og la alle forsyne seg selv, la da bollen kjøles enda litt lengre ned før servering
 Smaker deilig og fløyelsmykt av sjokolade..
Sjokolademousse er best de to første dagene etter at den er laget, men holdbar like lenge som kremfløten



3 kommentarer:

  1. Hvor kjøper du sprøyteposene dine? Og kan du ta bilde av de forskjellige og fortelle litt om de? :) Digger bloggen din :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! :-D
      Har skrevet et innlegg om dette som blir postet om et par minutter!

      Slett
  2. Skal lage sjokolademousseen nå ;) Gleder meg til å prøve <3

    SvarSlett