Smør fremstilles naturlig av kjernet fløte. Ettersom fløte innholder en del mettet fett og mange kalorier regnes ofte smør som usunt. For andre er det smør som er sunt og ikke etterlikningen margarin, nettopp fordi smør er naturlig. Brukes mye i matlaging og spesielt der smørsmaken skal kjennes anbefaler jeg å bruke smør og ikke margarin.
Margarin er kunstig fremstilt og fikk mye kritikk på grunn av herdet fett. Det er endret nå og inneholder ofte mange sunne fettsyrer. Margarin er også mye brukt i matlaging og det er egentlig litt smak og behag hva man velger. I de fleste oppskrifter hvor det ikke er spesielt uthevet at det er smør man skal bruke er det mulig å velge margarin i stedet.
Usaltet smør/margarin er laget slik at "kokken" selv kan bestemme
saltmengden. Selv bruker jeg mye "Melange, uten salt og melk", selv om
sikkert mange andre matbloggere ikke liker meg for det. Det finnes både
usaltet smør og usaltet margarin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar