torsdag 11. oktober 2012

Banan- og kanelmuffins

Jeg vet ikke med dere, men hos oss blir det ofte liggende igjen noen banener som blir litt for brune til at noen har lyst på dem. Det som er fint er at det er disse som er best å bruke i bakst. Overmodne bananer gir saftighet og en fyldig smak til kaker og muffins.

Har du noen bananer liggende? Her er en oppskrift hvor du kan få brukt dem til noe!

Banan- og kanelmuffins
(24 stk)

  • 350 g mel
  • 160 g sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 3 store modne bananer
  • 3,75 dl kulturmelk
  • 1 egg
  • 70 g smeltet og avkjølt smør
  • 75 g valnøtter (kan sløyfes)
Ha alt det tørre i en bolle og bland det lett sammen for hånd
 Visp melk og egg lett sammen og bland det forsiktig sammen med melet til du får en jevn røre
Vend inn most banan

Deretter avkjølt smeltet smør
 Ha i valnøttene og rør dem så vidt inn
Fordel røren i muffinsformer 2/3 fulle. Strø over perlersukker (eller vanlig sukker) og kanel. Stek på 170 grader i ca 15-20 min

 Server sammen med en kopp te mens de enda er varme, eller et iskaldt glass melk? Smaker godt uansett!
 Muffinsene er saftige og myke med sprøe valnøtter
 Muffinsene holder godt et par dager dersom de er godt pakket inn i plast eller i en luftett boks. De kan også fint fryses.

Oppskriften er fra "The Hummingbird Bakery Kakeboken", men med noen små justeringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar