mandag 29. oktober 2012

Spindelvev Sugar Cookies

Halloween er like rundt hjørnet og jeg synes alltid det er gøy å bake etter annledning. På fredag skal jeg ha ha Halloween fest hjemme hos meg og jeg koser meg på kjøkkenet om dagen. Jeg har blant annet lager sugar-spindelsvev-cookies! 

Jeg har en venninne som er veldig glad i disse, så jeg håper hun gleder seg nå! Oppskriften er stoor, så du må gjerne halvere den. Oppskriften av royal icing som brukes til å pynte med rekker til ca halvparten. Dette er en form for melis glasur som blir helt stiv.

Sugarcookies
(Ca 60 kaker)

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 400 g mel


Miks smør og sukker til det blir lyst og luftig. Bruk en slikkepott til å fa med alle rester langs kantene

 Tilsett egget og la maskinen gå til alt er godt blandet og du har en kremete deig
 Sikt i mel og vaniljesukker
 La maskinen gå til deigen så vidt er blandet. Samle den sammen, pakk inn i plastfolie og la ligge i kjøleskap i minst 30 min.
 Kjevle ut deigen på en melet bakebenk eller mellom to bakepapir som jeg har gjort her
 Stikk ut ønsket form og stek på 180 grader i ca 8 min. Størrelsen og tykkelesen på kakene dine vil avgjøre steketiden, men husk at de ikke skal bli brune
 Avkjøl på rist før du har dem over i en lufttett boks, eller pynter dem.

Royal Icing
(Holder til ca 30 kaker)

  • 1 egghvite
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 klype salt
  • 3,5 - 4 dl melis

Miks eggehvitene sammen med sitronsaft og bittelitt salt til det skummer
 Ha i melisen og miks til en tykk krem
 Desto lengre du mikser, desto tykkere blir den. Blir den for tykk kan du tilsette litt vann, er den for tynn tar du i mer melis.
 Sprøyt en rund sirkel langs kanten på kjeksen, la stivne noe
Ha en del icing over i en liten skål og rør inn et par ts vann til den blir flytende. Fyll kjeksen med icing.

 I en anen liten bolle farger du stiv icing svart, jeg bruker pastafarge fra Wilton
 Ha icingen over i en sprøytepose med liten tip og sprøyt sirkler utenifra og innover
 Bruk en tannpirker og dra fra midten og ut til enden for å få spindelsvev-looken
 
La tørke før du servere dem eller legger dem til oppbevaring
 Disse ser kanskje litt creepy ut, men smaker himmelsk!
 Kjeksene kan oppbevares flere uker i en luftett boks (ikke av plast)




2 kommentarer:

  1. Jeg har et spørsmål. Du skriver at oppskriften er stor og at man må gjerne halvere, men det er jo ikke akkurat så lett å ta et halvt egg? Går det bra å bruke et egg og halvere alt anna?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det går greit :) Du kan også vispe egget lett sammen i en kopp og tilsette halvparten av det!

      Slett