søndag 7. oktober 2012

Tranebær cookies med hvit sjokolade

Hvem liker ikke cookies? De vanligste cookiesene er fylt med sjokoladebiter, oppskriften på dem finnes allerede på bloggen her. Disse er fylt med tranebær og hvit sjokolade og er også kjempegode! Sprøe på kanten, men seige og myke inni. Tranebær finner du på vellassorterte dagligvarebutikker. Jeg kjøpte mine på Søstrene Grene.

Cookies er greit å ha på lur om det skulle komme uanmeldt besøk eller om søtsuget plutselig melder seg. Det er også en fin gave å gi bort

Tranebær cookies med hvit sjokolade
(18 mellomstore cookies)

  •  135 g mykt smør
  • 80 sukker
  • 80 g brukt sukker
  • 1 egg
  • 190 g mel
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 50 g tranebær
  • 50 g hvit sjokolade

Ha sukker, brunt sukker og mykt smør i en bolle
 Miks til en lys og luftig blanding og tilsett egget
 Miks til du får en kremaktig kosistens, sørg for å få med rester fra kantene
 Bland mel, vaniljesukker, kanel og natron og sikt det i deigen. Vend det sammen med en slikkepott
 Når alt er godt blandet vender du forsiktig inn tranebær og hakket hvit sjokolade
 La den ferdige deigen stå i kjøleskap en time (eller lenger om du vil)
 Bruk en iskremskje eller lignende til å lage små baller på bakepapirkledde stekebrett. Sørg for å ha god avstand mellom cookisene, da de flyter ut under steking
 Stek cookiesene på 170 grader i ca 15-16 min. Da får de sprø kanter og blir seige i midten.
 Server rykende ferske eller oppbevar i en kakeboks.
 Tranebær cookies er en kjempefin gave å gi bort til noen du er glad i!
 Cookiesene smaker best nystekt, men er er holdbare i ukesvis i en luftett boks. Deigen kan også fryses før steking.

Oppskriften er hentet fra The Hummingbird Bakerys bok "Kakedager", men med små justeringer


1 kommentar: