tirsdag 27. november 2012

Bringebær Marshmallows Mousse

Jeg husker ikke helt om jeg noen gang fikk postet denne oppskriften på den gamle bloggen, hvis ikke er det jammen meg på tide! Dette er en utrolig god bringebærmousse som jeg har hentet fra Passion4baking, men med bittesmå endringer i oppskriften. 

Jeg bruker den ofte som fyll i Whitecake (som jeg også har tilgode å legge ut oppskrift på) eller i bløtkaker. Men den er også veldig god som dessert og det er slik den blir presenter her, så kan du selv velge hvordan du vil bruke den.

Bringebær Marshmallows Mousse
(Til en stor kake eller 6 porsjoner dessert)

  • 250 g bringebær
  • 140 g marshmallows
  • 100 ml vann
  • 25 g melis
  • 3 dl kremfløte

Ha bringebær, vann og melis i en liten kjele. Kok opp og la koke noen minutter til bringebærne er helt myke, rør om av og til.
 Bress blandingen gjennom en sikt for å fjerne mesteparten av steinene, om noen blir med så gjør ikke det så mye
 Hell blandingen tilbake i gryten og tilsett marshmallows. På middels varme lar du dem smelte inn mens du rører. Bruker du små marshmallows går dette fortere.
 Når blandingen er helt jevn avkjøles den i kjøleskap til den har konsistens som minner om gele.
Pisk fløten til den bli stiv og vend den inn litt og litt til du får en jevn mousse
Du kan velge om du vil bruke den som fyll i en kake, som frosting på cupcakes eller for seg selv som dessert. Lager du bløtkake finner du oppskrift på sukkerbrød her og vaniljekrem her.
 Men som sagt, moussen smaker utmerket alene som en frisk dessert etter en god middag. Her har jeg brukt en sprøytepose til å fordele den i porsjonsformer.
 Bruk gjerne friske (jeg hadde bare frosne) bringebær til å pynte med.
Moussen er holdbar minst like lenge som datostemplingen på kremfløten

10 kommentarer:

  1. Ser nydelig ut. Hvor mye marshmellows skal i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Oi, det glemte jeg å skrive, har endret det nå!
      140 gram :-D

      Slett
  2. Denne så jo fristende ut. Regner med man kan bruke hjemmelagede marshmallovs i den.. :)

    SvarSlett
  3. KJEMPE god mousse:D Laget den selv og passet perfekt til sjokoladekake=)

    SvarSlett
  4. Hvor lang tid tar det før bringebær og marshmallowsblandingen "stivner"? :)

    SvarSlett
  5. Hvor lang tid tar det før bringebær og marshmallowsblandingen "stivner"? :)

    SvarSlett
  6. Kan denne brukast under marsipanlokk?

    SvarSlett