tirsdag 11. desember 2012

Kakao på pinne

Det er syykt kaldt ute! Sist jeg skjekket var det 12 kuldegrader, og det er mye til å være i Kristiansand. Når været er som det er nå klarer jeg ikke se for meg at jeg noen sinne skal klare å gå med shorts og singlett igjen uten å dø av frostskader. Heldigvis finnes det varmere klær, OG drikker, som for eksempel kakao, på pinne! 

Dette er så enkelt det kan får blitt, du smelter sjokoladen, har den i former, stivner den litt, har i pinner og stivner dem mer. Så er alt du trenger å gjøre å varme opp en god kopp med varm melk og røre pinnen oppi til du har kakao! Bruk din favorittsjokolade, så får du din favoritt kakao :-)
 

Sjokolade på pinner

 • Ønsket type og mengde sjokolade

Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad og tilsett deretter resten. Rør godt rundt og la stå til alt er smeltet
 De kan være lurt å la sjokoladen stivne litt før du har den over i former, men det er ikke nødvendig
 Fordel i sjokoladeformer eller isbitformer med sprøytepose eller med skje og la stå til de er nesten stive. Jeg har brukt former fra IKEA og Kitchen. (Sjokolade som kommer utenfor skraper du enkelt bort når det stivner.
 Sett pinnene i og om du vil kan du pynte med litt sjokoladepynt eller strøssel. Du kan også tilsette ønsket smakstilsetning slik som chilli, appelsinskall, anis osv!
Når de er stivnet kan du ta dem ut, pakke inn i en cellofanpose og gi i gave sammen med en fin kopp og kanskje også hjemmelaget marshmallows som det kommer oppskrift på om noen dager.

Eller kanskje du skal unne deg selv en god kopp kakao noen dager i denne (utrolig) kalde tiden vi er inni nå?
 Sjokoladepinnene oppbevares likt som sjokolade og har lang holdbarhet
2 kommentarer:

 1. Så det er bare sjokolade? Også når man skal blande kakaoen er det bare varm melk + sjokoladepinnene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er kjempe godt. For en ekstra boost, tilsett litt malt ingefær og kanel:)

   Slett