onsdag 19. desember 2012

Marmorcupcakes

De fleste kjenner vel til marmorkaken? Jeg tenker på heimkunnskapen hvor det var en av kakene vi kunne velge på en praktisk prøve vi skulle ha, men også på fine søndagsbesøk i Grimstad hos mor. Det er en god kake, enda bedre i cupcake-form, med deilig sjokolade- og vanilje-frosting. 

Disse fikk jeg masse gode tilbakemeldinger på da jeg serverte dem til mine venner, håper dere får det samme om dere prøver dere.

 Marmorcupcakes
(15 stk)

  • 80 g mykt smør
  • 280 g sukker
  • 240 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 15 g kakaopulver
  • 2 store egg
  • 2,4 dl melk
Bruk to boller og ha halvparten av melet, sukkeret, bakepulveret og smøret i hver av dem. I den ene bollen tilsetter du kakao og i den andre vaniljesukker
 Miks hver av dem til du får en sandaktig konsistens
 Rør ett egg sammen med 1,2 dl av melken og helt det langsomt oppi sjokoladerøren mens du mikser på middels hastighet. Gjenta prosessen i vaniljerøren.
 Du har nå to glatte rører, pass på å fo med rester langs kantene så alt blir med
Fordel rørene i to sprøyteposer, eller bruk skjeer
Klipp små hull i posene og sprøyt i muffinsformer plassert i et cupcakebrett. Som sagt kan du også bruker skjeer. Stek på 190 grader i 18-20 min

I mellomtiden lager du frosting. Jeg har brukt halvparten av denne oppskriften på vaniljefrosting og halvparten av denne oppskriften på sjokoladefrosting.

Fordel frostingene i hver sin side av posen, bruk gjerne en stjernetip.
Sprøyt soft-istopper eller slik du synes er finest. Jeg har laget en film med forskjellige teknikker, den finner du her.

Synes det er utrolig kult hvordan de sklir i hverandre
 Her har jeg lagd noen med rose og drop-flowers dekor også.
Cupcakesene er holdbare et par dager i kjøleskap. Både muffins og kremer kan fryses.

Oppskriften er hentet fra The Hummingbird Bakeries "Kakedager"

1 kommentar: