fredag 21. desember 2012

Sugar Cookies Christmas Style

Jeg har blitt mer og mer glad i å pynte cookies. Før synes jeg det var fryktelig vanskelig, akkurat som jeg synes med cupcakes. Nå går cupcakespynting på 1-2-3, og cookiespyntingen kommer seg den også. I dag tenkte jeg å komme med noen tips som kan komme godt med om du også vil prøve

Sugar Cookies Christmas Style

Oppskriften på både sugarcookies og royal icing finner du her. I samme innlegg er det også en del av de samme tipsene som kommer her, men jeg tenkte det kunne være greit med en litt mer utfyllende versjon.

Når du lage royal icing bør lage den såpass tykk at den ikke mister fasong når du sprøyter den ut. Denne icingen bruker du til kanter og "tegninger". På juletrærne over har jeg farget icingen grønn og sprøytet rundt kanten på treet. For å få en jevn overflate på cookiesene blander du icingen med vann til det blir flytende og påfører icingen slik at den sklir helt ut til kantene.
Det kan være lurt å planlegge hva du skal pynte før du begynner, da blir du automatisk sikrere i bevegelsene og pyntingen går lettere.
Det våte icingen trenger litt lengre tid enn den tykke for å stivne. Dersom du skal ha på ekstra pynt som på bildet under venter du til den har tørket litt.
Det finnes mye fin pynt, denne gangen har jeg holdt meg til juletema. Pynten har jeg kjøpt på Hobbyhimmelen og Jernia, men det finnes mye fin pynt i vanlig butikker, særlig Ultra og Meny. Her er noen nettbutikker som har mye bra; Cacas og Kakeboksen.
 
Det går fint ann å skrape av den tykke  icingen om du ikke er fornøyd, og begynne på nytt.
Flere av bakgrunnene på kjeksene er papirposer fra Partydesign. De er kjempefine å pakke inn kjeksene i og gi bort i gaver! Husk å la dem tørke først, da blir icingen helt stiv.
 
Enjoy!



2 kommentarer:

  1. Kjempe fine! Laga någen hjerte cookies til et bryllup. Va kjempe kjekt!

    SvarSlett