søndag 24. februar 2013

Cookiedough Brownie


Jeg har tidligere skrevet om Cookiedough Cupcakes, men i dag er det altså Brownies som står for tur. Cookiedough og Brownies, det høres ikke helt feil ut, gjør det vel? Det synes ikke jeg heller da jeg så oppskriften i en av favorittbøkene mine "Just Sweet". Jeg klarte ikke følge oppskriften helt, det klarer jeg aldri, så jeg tenkte jeg kunne dele min versjon med dere.

Cookiedoug Brownie
(Liten langpanne)

  • 200 g sjokolade
  • 90 g smør
  • 170 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 75 g mel
  • 2 ts vaniljesukker

Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i micro. Rør inn det brune sukkeret.
Visp inn eggene, men ikke rør for lenge

Sikt i mel og vaniljesukker og vend det inn med en slikkepott
Fordel røren i en bakepapirkledd eller godt smurt form. Jeg brukte en liten langpanne, men du kan også bruke en rund form på 24 cm i diameter. Stek kaken på 175 grader i 25 min.

Cookiedough

  • 80 g smør
  • 50 g peanøttsmør
  • 75 g brunt sukker
  • 75 g sukker
  • 1 egg
  • 2 ss lunken melk
  • 150 g mel
  • 100 g hakket sjokolade

 Miks smør, peanøttsmør, brunt og hvitt sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egget og miks det godt inn på høy hastighet.
 Miks også inn melken (viktig at den er lunken) før du sikter i melet og vender det inn med en slikkepott. Pass på å ikke røre for mye.
Bland til slutt inn ca halvparten av sjokoladen, spar resten til å pynte med på toppen.

Smør blandingen utover kaken når den har kjølt seg ned og la stå kjølig (gjerne i fryseren) i 30-60 minutter.
 Skjær kaken opp i passende stykker og server!
 Mmm...
Oppbevar kaken kjølig, da holder den seg flere dager.

 Oppskriften er hentet fra Manuela Kjeilens bok "Just Sweet", men med en del egne justeringer.




8 kommentarer:

  1. Du lager så mye godt:-) Denne brownien ser fantastisk god ut. Og flotte bilder som alltid :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk skal du ha! :-)
      Så gjennom bloggen din også, utrolig mange fine oppskrifter!

      Slett
  2. Du tar nydelige Bilder:) hvilken linse og kamera bruker du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det!
      Jeg bruker Nikon D5100 + 50 mm F 1.8 :-)

      Slett
  3. Hei...denne kaka så sååå god ut, men jeg kan ikke bake med peanøtter-går det an å erstatte det med noe annet? Kanskje mer smør og sjokolade?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! :-)
      Du kan ta litt mer smør. Ta feks 100 g smør totalt og dropp penøttsmør. Ha gjerne i mer sjokolade hvis du vil det! :-)

      Slett
  4. Hei, hva er målene for den lille langpannen?

    SvarSlett