tirsdag 26. februar 2013

Grove Rundstykker med mye godt

Noen synes brødmat er kjedelig, men det går ann å putte masse forskjellig i for å gjøre det litt mer spennende. Bli inspirert av det du har i kjøleskap eller i kjøkkenskuffen og elt det inn i deigen. Her er en variant jeg lagde av det vi hadde hjemme og som ble kjempegode.


Groverundstykker 
m/soltørkede tomater, parmesan og gresskarkjerner
(30 mellomstore rundstykker)

  • 600 g hvetemel
  • 500 g rugmel
  • 40 g gresskarkjerner
  • 40 g finrevet parmesan
  • 1 ss tørket timian
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 5 dl lunket vann
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 100 g soltørkede tomater i olje + 2 ss av oljen

  • Mel til utbaking


Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle, men hold av ca halvparten av gresskarkjernene og parmesanosten
Bland det tørre godt sammen med en eltekrok og tilsett vannet og kulturmelken mens maskinen går (eventuellt mens du rører for hånd)
Når deigen slipper bolle og redskap tilsetter du tomatene og oljen de ligger i. Elt dem godt inn.

Samle deigen og smør den inn i litt olivenolje før du setter den til heving i minst en time under et håndkle, lokk eller plast
Når deigen er ferdig hevet slår du ut luften og deler den opp i ca 30 like store emner
Form emnene til boller og sett til heving i minst 30 minutter til, sett ovnen på 220 grader
Pensle rundstykkene med vann og dryss over resten av gresskarkjernene og parmesanen. Stek i 15-18 minutter

La rundstykkene avkjøle på rist om du ønsker sprø skorpe
Dersom du liker de best myke legger du et håndkle over

Rundstykkene er best ferske og smaker best samme dag. De kan fint fryses. Tines og varmes opp igjen på 175 grader varmluft for å få tilbake den nybakte følelsen igjen.



3 kommentarer:

  1. Hei!

    Jeg jobber for Opplysningskontoret for brød og korn. Vi synes oppskriften din så veldig fristende ut og delte den derfor med våre "likere" på facebooksiden vår i dag, http://www.facebook.com/brodogkorn
    Håper du syntes det var koselig!

    Mvh Karoline // www.brodogkorn.no

    SvarSlett
  2. Ser så god ut så desse må jeg prøve å bake.

    SvarSlett