Noen synes brødmat er kjedelig, men det går ann å putte masse forskjellig i for å gjøre det litt mer spennende. Bli inspirert av det du har i kjøleskap eller i kjøkkenskuffen og elt det inn i deigen. Her er en variant jeg lagde av det vi hadde hjemme og som ble kjempegode.
Groverundstykker
m/soltørkede tomater, parmesan og gresskarkjerner
(30 mellomstore rundstykker)
- 600 g hvetemel
- 500 g rugmel
- 40 g gresskarkjerner
- 40 g finrevet parmesan
- 1 ss tørket timian
- 1 pakke tørrgjær
- 1 klype salt
- 5 dl lunket vann
- 2,5 dl kulturmelk
- 100 g soltørkede tomater i olje + 2 ss av oljen
- Mel til utbaking
Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle, men hold av ca halvparten av gresskarkjernene og parmesanosten
Bland det tørre godt sammen med en eltekrok og tilsett vannet og kulturmelken mens maskinen går (eventuellt mens du rører for hånd)Samle deigen og smør den inn i litt olivenolje før du setter den til heving i minst en time under et håndkle, lokk eller plast
La rundstykkene avkjøle på rist om du ønsker sprø skorpe
Rundstykkene er best ferske og smaker best samme dag. De kan fint fryses. Tines og varmes opp igjen på 175 grader varmluft for å få tilbake den nybakte følelsen igjen.
Hei!
SvarSlettJeg jobber for Opplysningskontoret for brød og korn. Vi synes oppskriften din så veldig fristende ut og delte den derfor med våre "likere" på facebooksiden vår i dag, http://www.facebook.com/brodogkorn
Håper du syntes det var koselig!
Mvh Karoline // www.brodogkorn.no
Dette var kjempegøy!
SlettTusen takk! :-D
Ser så god ut så desse må jeg prøve å bake.
SvarSlett