Red Velvet er en klassiker i USA og finnes både i form av ostekake, vanlig kake og som oppskriften i dag; cupcakes. Kombinasjonen av mild sjokoladesmak og syrlig ostekrem er kjempegod, spesielt når cupcakesene er saftige og myke. Disse vil garantert falle i smak.
For å få den sterke rødfargen trenger du pastafarge og ikke konditorfarge. Jeg anbefaler Wilton sin farge "Red, no taste", da den er effektiv og ikke gjør noe med smaken på kakene dine. Den får du kjøpt på blant annet Jernia, Cacas, Kakeboksen og Hobbyhimmelen.
Red Velvet Cupcakes
(12 cupcakes)
- 150 g mel
- 10 g kakao
- 1 ts bakepulve
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g rømme
- 1,5 ts rød pastafarge
- 125 g sukker/melis
- 60 g mykt smør
- 1 egg
Gjør klar ingrediensene du trenger. Bland rømme og konditorfarge. I en annen bolle blander du mel, bakepulver, natron, vaniljesukker og kakao.
Miks sør og sukker lyst og luftig og tilsett egget. Miks det godt inn.
Tilsett mel og rømme-blandingen og miks til en jevn røre
Sørg for å få med rester langs kantene
Fordel røren i muffinsformer. De jeg bruker er fra Partydesign og blant mine absolutte favoritter.
Stek på 175 grader i 15-20 minutter
Cream Cheese Frosting
- 100 g mykt smør
- 200 g melis
- 200 g philadelphia ost
Miks smør og melis lyst og luftig. Det er viktig at du mikser til det blandingen er kremete og står av seg selv før du tilsetter kremost.
Miks inn kremosten på høy hastighet, men ikke lenger enn til den er jevn fordelt i frostingen slik at den er fast, men luftig
Bruk en sprøytepose med stjernetip og sprøyt ønsket form på cupcakesene. Jeg lagde squirl/softis-topper denne gangen. Her er en video som viser ulike teknikker.
Pynt med noen røde hjerter eller rødt perlesukker. Begge deler får du tak i på dagligvarebutikker.
Server til noen du er glad i, deg selv blant annet. Eller kjæresten, gode venner og familie, jeg lover at de blir glad i deg også.
Håper alle har en fin torsdag.
Cupcakesene bør oppbevares i kjøleskap og er da holdbare i 2-3 dager. Muffinsene kan fryses.
har ikke pastafarge hva skal jeg gjøre da?
SvarSlettDu kan bruke vanlig rød konditorfarge, men da blir ikke fargen like sterk.
SlettDu kan også droppe fargen, smaken blir akkurat like god :-)
kan man ha vanlige muffinsformer eller må man ha sånne harde ? :)
SvarSlettHadde blitt glad for svar så fort som mulig :D
Du kan ha vanlige, men da anbefaler jeg å bruke muffinsbrett eller dobbelt opp av former :-)
SlettMiks egg og sukker lyst og luftig og tilsett egget.... ? Mener du smør og sukker? ;)
SvarSlettJa, mente smør, har endret det nå! :-)
Sletthei
Sletthvor får man kjøpt pastafarge?
SvarSlettJernia, Hobbyhimmelen, cacas.no og noen ultra butikker :)
SlettSuper oppskrift:) denne må prøves i helga:) fin blogg du har, kommer til å prøve meg på fleire av dine oppskrifter:)
SlettHei, og takk for en oppskrift som ser kjempegrei ut =D Er det tolv muffinser det blir, og hvor store former bruker du?
SvarSlettHei :-) Det blir tolv cupcakes med medium store former :-)
Slettkan den lages i en rund kakeform, eller burde det da gjøres noe med oppskriften?
SvarSlettDen kan fint lages i en rund form, men ville kanskje doblet oppskriften :-)
SlettMuffinsene gikk utenfor formen i ovenen, det så ut som de smeltet utover.. er det fordi de ble overfyllt? :0
SvarSlettHvor mange dl tilsvarer egentlig 150g rømme?
SvarSlettKan man bruke red velvetcake essens?
SvarSlett