På kalde vinterkvelder passer det godt med en nystekt pai, selv om man kanskje forbinder frukt og bær med sommer. Er du heldig har du kanskje noen egenplukte bær i fryseren, hvis ikke finnes det et godt utvalt i frysedisken på butikken. De trenger ikke være ferske når de skal brukes i pai, så lenge du blander dem med sitron kommer smaken godt frem uansett. Desuten har jo kroppen godt av litt ekstra antioksidanter i disse influensatider. ![](http://3.bp.blogspot.com/-_2frfWpXOpQ/UUnsE9g8daI/AAAAAAAAGV4/8ck5qmqdSCU/s640/180313_16.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-_2frfWpXOpQ/UUnsE9g8daI/AAAAAAAAGV4/8ck5qmqdSCU/s640/180313_16.jpg)
Paiskall
(ca 12 store stykker)
- 500 g mel
- 200 g smør
- 1/2 ts salt
- 3-5 ss vann
Ha smør og mel i en miksmaster og kjør til alt smøret er smuldret i melet
![](http://3.bp.blogspot.com/-BjKy_42LKuU/UUnpAgg6WWI/AAAAAAAAGUY/O9JhGdrJX9Y/s640/180313_19.jpg)
Tilsett vann til en litt fastere konsistens, deigen skal fortsatt være litt smulete
![](http://1.bp.blogspot.com/-mp3aaTcQFwI/UUnpAiHKGLI/AAAAAAAAGUU/FjC7o2bugaU/s640/180313_21.jpg)
Sett deigen kjølig i minst en time
![](http://2.bp.blogspot.com/-fcRV8HqZ79U/UUnpBTdA3sI/AAAAAAAAGUk/S7ZedEhOLe8/s640/180313_22.jpg)
Ha i underkant av 3/4 av deigen i en form og press den jevnt utover og oppover kantene. Ha et bakepapir over og ha over bønner, ris eller noe annet som hindrer at deigen blåser seg opp i ovnen. Stek på 170 grader i ti minutter
![](http://1.bp.blogspot.com/-Pis0JmBYaPY/UUnqGlI8xpI/AAAAAAAAGU8/xdrMapL4asw/s640/180313_1.jpg)
Fjern bønene og stek i ti minutter til, bunnen skal fortsatt være litt ustekt. Avkjøl litt mens du lager fyllet
![](http://2.bp.blogspot.com/-AJjgZ638bGo/UUnqGpnUJ7I/AAAAAAAAGU0/tU2l5DQDbu4/s640/180313_3.jpg)
Blåbærfyll
- 150 g sukker
- 40 g maizenna
- 2 ss sitronsaft
- Skall fra 1 sitron
- 700 g blåbær
Fyllet rører du enkelt sammen i en bolle, og det er det!
![](http://2.bp.blogspot.com/-9OW9W3NJ73I/UUnqGMhWpAI/AAAAAAAAGUw/NPq8jDLgYZg/s640/180313.jpg)
Fordel fyllet over paiskallet
![](http://4.bp.blogspot.com/-9KIwuhl2wo0/UUnqHgMhltI/AAAAAAAAGVI/g74bOXVvhPY/s640/180313_5.jpg)
Bruk resten av deigen til å dekke paien. Du kan gjøre som meg å lage strimler (jeg brukte et verktøy jeg har skrevet om her), smuldre deigen over eller kjevle den ut å legge over (da bør du snitte den litt så dampen slipper ut under steking). Stek på 175 grader i ca 40 min.
![](http://3.bp.blogspot.com/-vQ_wyqqJdxQ/UUnsFlRLkrI/AAAAAAAAGWA/2cqPB3X6k7s/s640/180313_6.jpg)
Server mens den fortsatt er varm sammen med vaniljeis, perfekt kombinasjon!
![](http://1.bp.blogspot.com/-_2frfWpXOpQ/UUnsE9g8daI/AAAAAAAAGVs/W2j2q67BiIc/s640/180313_16.jpg)
Paien kan også like gjerne nytes kald også, om du liker det bedre![](http://3.bp.blogspot.com/-TFqMeygn2JY/UUnsFCCB4BI/AAAAAAAAGV0/Eg4adPKuuWE/s640/180313_17.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-TFqMeygn2JY/UUnsFCCB4BI/AAAAAAAAGV0/Eg4adPKuuWE/s640/180313_17.jpg)
Paien kan såklart lages med alle slags mulige andre bær også.
![](http://3.bp.blogspot.com/-oL3iaxgr9Nk/UUnsBhmCK3I/AAAAAAAAGVY/2WqyRWjZQbo/s640/180313_10.jpg)
Oppbevart i kjøleskap er paien holdbar i mange dager, den kan også fryses.
Oh gosh, det ser sååå deilig ut med blåbær! takk for at du deler denne flotte paien med oss =)
SvarSlettHvor stor paiform bruker du? :)
SvarSlettCa 26 cm :)
Slett