søndag 10. mars 2013

Frasier, konkuranse og premiere på "Hele Norge baker"

Noen av dere husker kanskje at jeg var på audition for programmet "Hele Norge baker" i november. Jeg var desverre litt ung, men gleder meg til å følge med på TV. Premieren er i dag op TV3 klokken 20.00. I den anledning har jeg blitt kontaktet av Kakeprat og Dr Oetker og har fått lov til å dele ut en premie til en av dere lesere! For å vinne må du lage samme kake som deltakerene på TV skal lage i kveld, nemmelig den franske jordbærkaken Fraise

Jeg har fått tilsendt oppskriften og under vil jeg dele den slik at også dere kan prøve. Lag kaken, send meg bilde på mail eller gi meg linken hvor du har lagt ut bilde og jeg vil i slutten av neste uke kåre en vinner.

Sukkerbrød

  • 4 egg
  • 125 g sukker
  • 125 hvetemel
  • 1 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til en lys og kremet eggedosis. La gjerne eggene være romtempererte og miks sammen en liten stund før du tilsetter sukker litt og litt.
Bland sammen mel og bakepulver og sikt det i eggedosisen i to omganger.
 Vend det forsiktig inn før du sikter i resten, rør også dette forsiktig inn med en slikkepott. 
Hell røra i en smurt eller kledd form, min er 20 cm i diameter (det er lurt å ha bakepapir i formen om du er redd kaken hever over kanten)
  Stek kaken på 170 grader nederst i ovnen i ca 30 min til den er gyllen. Avkjøl.

Eggekrem

  • 4 eggplommer
  • 150 g sukker
  • 60 g maizenna
  • 500 ml kokende melk
  • 250 g smør, romtemperert


Miks eggeplommene med sukkeret til en tykk eggedosis. Vend inn maizenna.
Tilsett kokende melk i en tynn stråle mens du rører

Hell blandingen i en kjele og varm opp til kokepunktet. La koke i to minutter under konstand røring. 

Ta kjelen av platen og rør inn halvparten av smøret til det er smeltet og sett til avkjøling.
Når blandingen er ca romtemperert mikser du inn smøret til en lys og luftig krem

Montering

  • Melk/juice/lake til dynking
  • 250 g jordbær
  • 200 g marsipan


Del kaken i tre like store deler og plasser en av dem på et fat. I oppskriften skulle man dynke kaken i en lake av vann, sukker og rom, men jeg brukte melk for å fukte bunnene. Smør et tynt lag med krem utover bunnen og fordel jordbærbiter utover. 
Gjenta med bunn del nummer to og plasser den siste på toppen. Fukt også denne med melk.
Ha en god del krem på toppen av kaken og smør utover mot kantene. Smør fra kantene og ned og sørg for alt hele kaken dekkes.
Så er det opp til deg hvordan du vil pynte, under ser du hvordan jeg gjorde det.
Jeg brukte marsipan jeg hadde farget hvit, kjevlet den ut og brukte utstikkere til å lage blomster i ulike str (ustikkerene er fra Søstrene Grene)

Jeg brukte rester av kremen til å sprøyte en bord lands bunnen av kaken
På toppen pyntet jeg med jordbær som jeg delte i to, la i en sirkel og en rose som jeg sprøytet med en 1M tip fra Wilton.
Server til alle som har lyst på, gjerne med noen ekstra jordbær ved siden av.
Nå håper jeg noen av dere vil prøve dere på å lage samme kake, men på deres egen måte. Send bilde av kaken på mail (mari.mushom@live.no) eller send legg igjen kommentar med link til deres egen blogg eller et annet sted der dere har lagt ut bilde av kaken.
Vinneren vil få de nye og fargerike miniperlene i tillegg til gull- og sølv-perler fra Dr Oetker.
Dersom du ikke vinner kan du jo i alle fall nyte den fine og gode kaken du har laget!
Kaken holder seg et par dager i kjøleskap, jordbærene bør settes på like før servering så ikke de tørker eller blir vasne.

10 kommentarer:

  1. Du er så vanvittig flink!! Du må gjerne lage kake til bursdagen min, for å si det sånn :-D

    SvarSlett
  2. Dette skal jeg hive meg med på!!

    SvarSlett
  3. Lekker kake:-) Synd du ikke fikk være med i programmet for du er sååå flink:-)

    SvarSlett
  4. Så fint du har pyntet :-)

    Skal se om jeg ikke prøver meg, artig med sukkerbrød uten bakepulver !

    Håper du har en følgeknapp og at jeg får kjøpt jordbær i morgen :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. -ops ser at det er bakepulver.....

      Har fått kjøpt jordbær ;-)

      Slett
    2. Prosjektet er ferdig, legger linken her, men skal sende deg en mail også ;-)
      Har linket til deg på bloggen min så kanskje det er flere som ser det og vil være med :-)

      her er mitt bidrag: http://godtsuntogbillig.blogspot.fr/2013/03/fraisier-kake-fransk-oppskrift.html

      Slett
    3. Så gøy du ble med! Hyggelig av deg å linke til meg på bloggen din :-)

      Slett
    4. Det var skikkelig fint pyntet ,fikk noen ideer takk Åse

      Slett
  5. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/542761_10151535473776535_1564772115_n.jpg her er mitt bidrag. Det kommer blogginnlegg ila kvelden tenker jeg. Jeg rakk ikke legge ut bilde i går da jeg måtte ta kaken med til bursdagsbarnet med en gang ;)

    SvarSlett