torsdag 25. april 2013

Sjokolade- og peanøttsmørpai med karamell

Jeg har en liste over ting jeg har lyst til å bake, og denne paien kom rett på listen ved første øyekast. Jeg lagde min egen versjon av den da jeg sjeldent klarer å følge oppskrifter og den ble mer enn godkjent av dem som gikk den servert. Sjokolade, peanøtter og karamell. Søtt, salt og sprøtt. En uslåelig kombinasjon man finner igjen i blant annet Snickers. 

Kremosten i kaken gjør den litt frisk og syrlig så den ikke blir altfor mektig, bare veldig god.

Bunn

  • 200 g sjokoladekjeks (gjerne med fyll)
  • 60 g smør


 Kjør kjeksene til smuler og bland  inn mykt/smeltet smør

Press massen ut i en paiform og sett kaldt i minimum 15 min mens du lager fyllet

Peanøttsmør Fyll

  • 200 g philadelphia ost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g peanøttsmør
  • 250 ml kremfløte

Miks kremost, melis og vaniljesukker på høy hastighet til det er luftig og godt blandet
Tilsett peanøttsmør og miks også dette godt inn
Pisk kremfløten til krem og vend den inn i osteblandingen

Karamellfyll

  • 200 g søt kondensert melk
  • 75 g peanøtter 

Kok opp den boksen med kondensert melk i en kjele med kokende vann i ca tre timer. Du får da karamell. Smør halvparten utover den kalde bunnen.
dryss over peanøtter,
 ... Og bre deretter ostekremen jevnt over kaken

Sjokoladeganach

  • 50 ml kremfløte
  • 20 g smør
  • 50 g sjokolade i biter

 Varm opp kremfløten og smøret til det så vidt koker. Ha kjelen av platen og tilsett sjokoladen.
 Rør til sjokoladen har smeltet og du har en jevn sjokoladesaus
 Bruk en sprøytepose og sprøyt gittermønster, eller noe annet fint over kaken, før du strør over peanøtter. 

Server! Gjerne to ganger til de som elsker kombinasjonen av sjokolade, salte peanøtter og karamell,noe som egentlig burde være de fleste.
Kaken holder seg fint et par dager i kjøleskap

Oppskriften er inspirert fra boken "Sjokolade" i serien Kjøkkenklassikerne


6 kommentarer:

  1. Så kul paibunn! Skal bake litt i morgen, men med ekstrem pianøttallergi blir det nok ikke denne, selv om jeg kommer til å lete her på bloggen :)

    SvarSlett
  2. Nam! Dette så kjempegodt ut og må prøves! Går det an å bytte ut den kondenserte melken med noe annet slik at det likevell blir karamell?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går fint ann å lage karamell, bruk denne oppskriften (http://cupandcakesblogg.blogspot.no/2012/09/karamellsaus.html), men la blandingen koke ca ti minutter lengre :-)
      Lykke til!

      Slett
  3. Hei! Hvilket merket, og hvor kjøper du den søte kondenserte melken?

    SvarSlett
  4. Ser utrolig spennede ut, så denne må jeg prøve meg på!!:)
    Kan den lages dagen i forveien?

    SvarSlett