Jeg har en liste over ting jeg har lyst til å bake, og denne paien kom rett på listen ved første øyekast. Jeg lagde min egen versjon av den da jeg sjeldent klarer å følge oppskrifter og den ble mer enn godkjent av dem som gikk den servert. Sjokolade, peanøtter og karamell. Søtt, salt og sprøtt. En uslåelig kombinasjon man finner igjen i blant annet Snickers.
Kremosten i kaken gjør den litt frisk og syrlig så den ikke blir altfor mektig, bare veldig god.
Bunn
- 200 g sjokoladekjeks (gjerne med fyll)
- 60 g smør
Kjør kjeksene til smuler og bland inn mykt/smeltet smør
Press massen ut i en paiform og sett kaldt i minimum 15 min mens du lager fyllet
Peanøttsmør Fyll
- 200 g philadelphia ost
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g peanøttsmør
- 250 ml kremfløte
Miks kremost, melis og vaniljesukker på høy hastighet til det er luftig og godt blandet
Tilsett peanøttsmør og miks også dette godt inn
Pisk kremfløten til krem og vend den inn i osteblandingen
Pisk kremfløten til krem og vend den inn i osteblandingen
Karamellfyll
- 200 g søt kondensert melk
- 75 g peanøtter
Kok opp den boksen med kondensert melk i en kjele med kokende vann i ca tre timer. Du får da karamell. Smør halvparten utover den kalde bunnen.
dryss over peanøtter,
... Og bre deretter ostekremen jevnt over kaken
Sjokoladeganach
- 50 ml kremfløte
- 20 g smør
- 50 g sjokolade i biter
Varm opp kremfløten og smøret til det så vidt koker. Ha kjelen av platen og tilsett sjokoladen.
Rør til sjokoladen har smeltet og du har en jevn sjokoladesaus
Bruk en sprøytepose og sprøyt gittermønster, eller noe annet fint over kaken, før du strør over peanøtter.
Server! Gjerne to ganger til de som elsker kombinasjonen av sjokolade, salte peanøtter og karamell,noe som egentlig burde være de fleste.
Kaken holder seg fint et par dager i kjøleskap
Oppskriften er inspirert fra boken "Sjokolade" i serien Kjøkkenklassikerne
Så kul paibunn! Skal bake litt i morgen, men med ekstrem pianøttallergi blir det nok ikke denne, selv om jeg kommer til å lete her på bloggen :)
SvarSlettNam! Dette så kjempegodt ut og må prøves! Går det an å bytte ut den kondenserte melken med noe annet slik at det likevell blir karamell?
SvarSlettDet går fint ann å lage karamell, bruk denne oppskriften (http://cupandcakesblogg.blogspot.no/2012/09/karamellsaus.html), men la blandingen koke ca ti minutter lengre :-)
SlettLykke til!
Hei! Hvilket merket, og hvor kjøper du den søte kondenserte melken?
SvarSlettNestle :-)
SlettSer utrolig spennede ut, så denne må jeg prøve meg på!!:)
SvarSlettKan den lages dagen i forveien?