torsdag 11. april 2013

Snickerskake

I slutten av påskeferien lagde jeg denne Snickerskaken på bestilling, og siden jeg fikk så gode tilbakemeldinger tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Jeg har laget kaken et par ganger før, og selv om den er litt tidkrevende er den ikke særlig vanskelig å lage. 

Salt og søt, karamell og sjokolade, en veldig, veldig god kombinasjon! Snickers er en populær sjokolade blant mange og jeg lover at denne kaken blir det samme.

Snickerskake

  • 6 eggehviter
    (+ litt salt og sitronsaft)
  • 4 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g knuste ritzkjeks
  • 360 g knuste peanøtter
Ha eggehvitene i en mikserbolle og miks dem på middels hastighet sammen med litt salt og sitronsaft til det skummer. Øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt.
Når marengsen kan stå av seg selv tilsetter du knuste ritzkjeks og peanøtter, ven det forsiktig inn.

Fordel røren i en bakepapirkledd liten langpanne og stek på 180 grader i 20-25 min. I mellomtiden kan du lage karamellen.

Karamell

  • 1 dl sirup
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kremfløte

Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp under omrøring
La koke på lav til middels varme i 20 min, la avkjøle.
Du kan skjekke om karamellen er ferdig ved å dryppe en dråpe i et glass med kaldt vann. Dersom dråpen kan formes til en kule er den klar.
Hell karamellen over den ferdigstekte og delvis avkjølte kakebunnen og bre jevnt utover.

Sjokolade-ganach

  • 6 eggeplommer
  • 75 g melis
  • 200 g sjokolade
  • 100 g smør
Smelt sjokolade og smør på lav varme i mikro eller i vannbad


Miks eggeplommer og melis til en lys og luftig eggedosis
Tilsett sjokoladen i eggedosisen mens du fortsetter å mikse helt til alt er godt blandet
Hell sjokoldeganachen over kaken, fordel jevnt utover og sett kaken i kjøleskapet til avkjøling, ca 1 time.
Skjær kaken opp i passende biter og server
Ser man bort fra nougaten i snickers er kaken ganske lik orginalen.
Enjoy!
Snickerskaken holder seg fint i 4-5 dager i kjøleskap og kan fint fryses.

6 kommentarer:

  1. Hvordan skal bunnen bli? Litt myk og saftig eller som en typisk marengs, sånn sprø og luftig?

    SvarSlett
  2. Fantastisk god kake som ble meget populær på jobb. Tips, bruk litt middels mørk sjokolade til ganachen... Takker for delt oppskrift.

    SvarSlett
  3. Hvor stor er denne langpannen?? hadde vært hyggelig om du kunne svare!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Beklager sent svar, men denne formen er ca 20x30 cm :-)

      Slett
  4. Karamelet mitt ble ganske hard, derfor ble det litt vanskelig å skjære. Skal karmeltt være hard i kaken`?

    SvarSlett