I dag er bursdagen min og jeg er atten år og myndig. Hurra! Helt ærlig føler jg ikke særlig stor forskjell fra gårsdagen, men generelt merker jeg jo at ting forandrer seg. Livet er liksom litt nærmere og jeg har mer og mer lyst til å leve det.
Uansett, hver bursdag (og alle andre dager) fortjener en kake og selv om jeg lagde denne tidligere i uken til en annen (og veldig spennende) anledning, synes jeg den passet i dag. Kaken kombinerer to av mine favorittsmaker, bringebær og sjokolade, som også gjør seg veldig godt sammen. Den er også supersaftig og kan nesten minne om en blanding av sjokoladekake og brownies. Jeg anbefaler dere å prøve!
Sjokoladekake
(20 cm)
- 300 g mel
- 400 g sukker
- 15 g natron
- 2 ts vaniljesukker
- 120 g smør
- 250 ml vann
- 20 g kakao
- 2 egg
- 120 ml kulturmelk
Bland mel, sukker, natron og vaniljesukker godt sammen i en bolle
Jeg brukte vaniljetwisteren på Dr. Oetker, men du kan bruke vanlig vaniljesukker eller vanileekstrakt også. Vil du lage vaniljesukker selv finner du oppskrift her.
Smelt smør i en liten kjele sammen med vann og kakao. Hell over melblandingen og rør godt sammen.
Ha til slutt i egg og kulturmelk og rør sammen til en jevn røre
Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd 20 cm form (eller større om du vil) og stek på 160 grader i ca 1 time. Ikke vær redd for å steke litt lengre, det skal mye til for at kaken blir tørr. Avkjøl kaken helt.
Bringebærfyll
- 1/2 porsjon bringebærmousse
- 100 g bringebær (fryste funker fint)
Lag bringebær etter oppskriften du finner her, men halver ingrediensene. Del kakebunnen i tre like deler og påfør halvparten av moussen og bringebærene på bunn nummer en. Gjenta med resten av moussen og bærene på bunn nummer to og plasser den siste på toppen.
Dekking og dekor
- 1/2 porsjon sjokolademousse
- 1/2 porsjon sjokoladefrosting
- 100 g kremost
- 80 g bringebær (ca 20 bær)
Lag sjokolademousse etter denne oppskriften, men halver ingrediensene. Smør moussen jevnt rundt hele kaken med kniv eller en spatula om du har det.
Lag sjokoladefrosting etter denne oppskriften, men halver ingrediensene og tilsett kremosten til slutt. Miks den inn på høy hastighet til du får en luftig frosting. Bruk en liten stjernetip til å lage små rosetter på toppen av kaken og små blomster langs kanten nede.
Pynt med ferske bringebær på toppen av kaken
Server til et bursdagsbarn eller deg selv og nyt!
Kjempesaftig og god, med frisk bringebærsmak mellom lagene.
Håper dere får en nydelig helg!
Kaken er holdbar flere dager i kjøleskap.
Nam! Gratulerer med dagen :)
SvarSlettHIPP HIPP HURRA! Gratulerer med dagen! Nyt dagen din! Kaken er som vanlig helt fantastisk :-)
SvarSlettGratulerer med vel overstått! Lagde denne kaken og den ble knallgod! Flott blogg du har, kjempe imponert!! Skal uten tvil prøve flere opskrifter! :-)
SvarSlettSkal prøve denne i dag :) kan den fryses?
SvarSlettServerte denne i bursdagen til samboeren min i helgen. Supersuksess - utrolig nydelig kake. :)
SvarSlettSå gøy å høre at det ble en suksess! Takk for kommentar :-)
SlettStemmer det at det skal være 300 g mel og 400 g sukker?
SvarSlett