Nå sitter jeg egentlig midt oppi medieeksamen, men tar en liten pause for å dele en kjempegod dessert med dere. Jeg ligger i god rute til å bli ferdig innen fristen i morgen uansett, og jeg tror det er viktig å koble litt ut også.
Jeg regner med det er flere enn meg som har eksamner å forberede seg på og det er nok ikke særlig uvanlig at søtsuget melder seg midt i den kjedeligste teorien. Da kan det være greit med en deilig, hjemmelaget dessert som går fort å forberede og som både dekker sjokolade- og søtbehovet prøveøvingen fremkaller. Desserten passer desuten perfekt når man får mange gjester da den kan forberedes god tid i forveien.
![](http://1.bp.blogspot.com/-REaIshd_tUc/UaY7Xjkb__I/AAAAAAAAHSc/bKh10L1G8L0/s640/280513_4.jpg)
Sjokoladepudding
(3-4 porsjoner)
- 400 ml melk
- 20 g maizenna(stivelse)
- 50 g sukker
- 100 g sjokolade, i biter
Ha melk, sukker og maizenna i en tykkbunnet kjele og varm opp til kokepunktet. Sørg for at blandingen ikke setter seg i bunnen ved å røre om underveis.
![](http://3.bp.blogspot.com/-u4KQfMo9FXU/UaY5Q8mvwMI/AAAAAAAAHRk/x9xkdrj-LvA/s640/280513.jpg)
Så fort det koker tar du kjelen av platen, tilsetter sjokoladen og rører til den er smeltet og du har en jevn, tykk blanding.
![](http://1.bp.blogspot.com/-QFMCMFCR5-4/UaY5TIo1TyI/AAAAAAAAHRs/xYdpTRwKHcM/s640/280513_1.jpg)
Hell over i serveringsskåler eller -glass, eller en stor bolle om du ønsker det. Sett til avkjøling i et par timer.
![](http://1.bp.blogspot.com/-B69herSnnLw/UaY5UwHwJ7I/AAAAAAAAHR0/yPfuaG6RKhs/s640/280513_2.jpg)
Strø over raspet sjokolade før servering for en ekstra finish. Jeg kunne tenke meg at denne sjokoladepuddingen også kunne brukes som fyll i cupcakes eller andre bakverk. Jeg har allerede prøvd den i pai og oppskriften på den kommer om ikke så lenge.
![](http://4.bp.blogspot.com/-YpSGkOx7SrE/UaY5XEIKrWI/AAAAAAAAHR8/_92e_lCVmBA/s640/280513_3.jpg)
Nyt en deilig tykk og kremete sjokoladepudding som smaker mye bedre enn den butikkkjøpte (selv om den også er veldig god)
![](http://1.bp.blogspot.com/-tYPrnEQvqhg/UaY5X_g8DXI/AAAAAAAAHSA/6E2W6MzJgTw/s640/280513_4.jpg)
Oppskriften er inspirert av Mat på bordet.
Sjokoladepuddingen holder seg et par dager oppbevart i kjøleskap
Wow! Så enkelt og så godt! Skal teste denne oppskriften snarest!
SvarSlettDa står de til avkjøling i kjøleskapet. Hvor lenge må de stå tror du? :)
SvarSlettDet er vanskelig å si, men et par timer i alle fall, til den er helt kald :-)
SlettKjempe god sjokoladepudding! Anbefales!
SvarSlett