onsdag 29. mai 2013

Sjokoladepudding

Nå sitter jeg egentlig midt oppi medieeksamen, men tar en liten pause for å dele en kjempegod dessert med dere. Jeg ligger i god rute til å bli ferdig innen fristen i morgen uansett, og jeg tror det er viktig å koble litt ut også. 

Jeg regner med det er flere enn meg som har eksamner å forberede seg på og det er nok ikke særlig uvanlig at søtsuget melder seg midt i den kjedeligste teorien. Da kan det være greit med en deilig, hjemmelaget dessert som går fort å forberede og som både dekker sjokolade- og søtbehovet prøveøvingen fremkaller. Desserten passer desuten perfekt når man får mange gjester da den kan forberedes god tid i forveien.

Sjokoladepudding
(3-4 porsjoner)

 • 400 ml melk
 • 20 g maizenna(stivelse)
 • 50 g sukker
 • 100 g sjokolade, i biter


Ha melk, sukker og maizenna i en tykkbunnet kjele og varm opp til kokepunktet. Sørg for at blandingen ikke setter seg i bunnen ved å røre om underveis.
Så fort det koker tar du kjelen av platen, tilsetter sjokoladen og rører til den er smeltet og du har en jevn, tykk blanding.
Hell over i serveringsskåler eller -glass, eller en stor bolle om du ønsker det. Sett til avkjøling i et par timer.
Strø over raspet sjokolade før servering for en ekstra finish. Jeg kunne tenke meg at denne sjokoladepuddingen også kunne brukes som fyll i cupcakes eller andre bakverk. Jeg har allerede prøvd den i pai og oppskriften på den kommer om ikke så lenge.
Nyt en deilig tykk og kremete sjokoladepudding som smaker mye bedre enn den butikkkjøpte (selv om den også er veldig god)
Oppskriften er inspirert av Mat på bordet.

Sjokoladepuddingen holder seg et par dager oppbevart i kjøleskap


4 kommentarer:

 1. Wow! Så enkelt og så godt! Skal teste denne oppskriften snarest!

  SvarSlett
 2. Da står de til avkjøling i kjøleskapet. Hvor lenge må de stå tror du? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vanskelig å si, men et par timer i alle fall, til den er helt kald :-)

   Slett
 3. Kjempe god sjokoladepudding! Anbefales!

  SvarSlett