torsdag 6. juni 2013

Eple- og Valnøttcupcakes

Disse hører vel strengt tatt høsten til. Epletrærne står jo i full blomst nå og frukt kommer ikke før sommerferien er over, men heldigvis finnes det gode epler i butikkene hele året. Hvilke type du bruker er opp til deg. Jeg brukte røde, litt søte, men veldig friske epler som passer utrolig godt sammen med valnøtter. Syrlighet får man fra ostekremen som er på toppen, og enda mer dersom du bruker granny smith epler. Som sagt, det er opp til deg hva du liker best :-)

Uansett om du liker røde eller grønne epler best, og selv om det ikke er eplesesong anbefaler jeg å lage disse. Saftige, myke og sprø. Søte, syrlige og friske, og ikke minst gode.

Eple- og Valnøttcupcakes

  • 80 g mykt smør
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 2 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 250 ml melk
  • 1 stort eple
  • 50 g hakkede valnøtter


Kjør smør, sukker, mel, kanel og bakepulver til en sandaktig konsistens 
 
Bland egg og melk godt sammen
 Hell eggeblandingen i melblandingen mens maskinen går
 Vend inn eplebiter og hakkede valnøtter
Fordel røren i cupcakesformer, litt over halvfullt
Stek på 170 grader i ca 20 minutter eller til de er gylne og gjennomstekt. La avkjøle mens du forbereder pynten.

Pynt


Lag kremostfrostingen etter oppskriften. Lag karamellsausen etter oppskriften, men kok den ca 10-15 minutter lenger slik at den blir tykkere. 

Ha valnøttene i en stekepanne og rist dem noen minutter på høy varme. Sørg for å hele tiden flytte på dem med en stekespade el. slik at ikke de svir seg. Hell karamellen over og bland godt sammen.

Legg nøttene på et matpapir for å stivne. 
 Bruk en Wilton 1 M tip eller en annen tip du liker og sprøyt roser, swirls el.
 Pynt med de karamelliserte valnøttene 
Og nyt en deilig cupcake med myke og friske eplebiter, sprø og søte nøtter og syrlig ostekrem på toppen.
Cupcakesene er holdbare i mange dager i kjøleskap 
Oppskriften er inspirert av Hummingbird Bakery Kakedager

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Oi, det hadde jeg glemt å skrive. Det skal være 2,5 dl, har oppdatert innlegget nå :-)

      Slett