søndag 2. juni 2013

Missisippi Mud Pie

Denne paien lagde jeg til familiebursdagen min og vi spiste den ute på terassen i nydelig sommersol. Det er så deilig når vi kan begynne å ta med seg maten ut! Været på sørlandet har vært upåklagelig de siste dagene og selv om jeg ikke er den flinkeste til å utnytte det prøver jeg å glede meg over det likevel. Jeg vet jo at mange andre blir glade av det og det gleder meg. 

Selv liker jeg meg best på kjøkkenet og det var der denne paien ble til. Den består av en sprø paibunn fylt med silkemyk sjokoladepudding og pisket krem på toppen. Hvor sterk sjokoladesmak man ønsker å ha avgjør man selv når man lager puddingen, bruk din favorittsjokolade så er du garantert et godt resultat. 

Missisippi Mud Pie
(26 cm paiform)

  • 250 g mel
  • 100 g smør
  • 2 ss vann
  • Ev. en klype salt*
    (Dersom du bruker saltet smør er ikke det nødvendig)



Kjør smør og mel til en smulete masser i foodprossesor. Tilsett vann til massen akkurat kan samles til en deig. Sett deigen i kjøleskap i minst en time for å hvile.
Kjevle deigen flat mellom to bakepapir eller press den ned i formen med fingrene
 Jeg synes det er lettest å kjevle, legge hele leiven over formen og skjære vekk overflødig deig rundt kantene.
 Prikk deigbunnen med en gaffel og stek på 170 grader i ca 35-40 min til den er gyllen på kantene. Avkjøl bunnen.
 Lag sjokoladepudding etter oppskriften du finner her. Bre den avkjølte puddingen over paien
 Pisk kremfløten stiv og ha over sammen med et dryss raspet sjokolade
Kaken kombinerer både silkemykt og sprøtt, kraftig sjokoladesmak og mild kremfløte. Server når det er både varmt og kaldt, tidlig eller sent, anledning eller ikke. God er den uansett!
Kaken holder seg flere dager i kjøleskap. Bak paiskallet god tid i forveien, det kan holde seg lenge.

Oppskriften er inspirert av Hummingbird Bakery Kakeboken 

1 kommentar: