mandag 8. juli 2013

Marrokansk Couscoussalat

Jeg elsker marrokansk mat. Ikke at jeg har smakt så veldig mye, men av det lille jeg har prøvd har alt vært helt himmelsk. Da vi var i Frankrike, ironisk nok, spiste jeg noe av det beste jeg noen gang har hatt, Tagine med kylling, rosiner og couscous. En vakker dag skal jeg prøve å gjenskape den retten, men i dag er det en couscoussalat dere får oppskrift på. Denne oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ina, Mat på bordet, og nok en gang fikk jeg en god marokansk smaksopplevelse. 

Ingredienselisten kan se lang ut, men det er en veldig enkel og god rett. Veldig god balanse i både smak og konsistens, i alle fall for mine gane. Jeg vil tro en det er er flere som er enig! Jeg serverte den som en del av et større tapasbord, men den kan fint fungere som tilbehør til for eksempel kylling både til middag og lunch.
Oppskriften er stor og kan gjerne halveres både en og to ganger.

Marrokansk Couscoussalat
(8 porsjoner)

  • 2 ts kanel
  • 2 ts spiskummien
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1rød chilli, hakket og uten frø
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 dl vann
  • 5 dl couscous
  • 2 dl rosiner
  • 1 agurk
  • 1 stor gulrot
  • 1 paprika
  • 3 vårløk
  • 1 dl tørkede aprikoser
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron, saft og skall


Ha krydder, chilli, hvitløk, buljongterning og vann i en kjele og kok opp. Rør godt så buljongterningen er oppløst før du har i couscousen
Ta kjelen av varmen, rør godt om, strø over rosiner og sett på lokket i ti minutter
Skjær agurken på langs og fjern kjernen med en teskje. Skjær resten av agurken, gulrot, paprika, vårløk og aprikoser i små biter.
 
Bruk en gaffel til å lufte couscousen og fjerne klumper før du har i grønnsøkene og aprikosen
 Bland til slutt sammen olivenolje, sitronsaft- og skall og hell det over salaten
Serveres lunken eller romtemperert
Salaten kan stå i flere dager, og smaker faktisk best dagen etter den er laget så smakene for satt seg litt. Oppbevares i kjøleskap.

Oppskriften, med noen små justeringer er hentet fra Mat På Bordet.

2 kommentarer: