torsdag 15. august 2013

Sommeren i kaker

Nå er det lenge siden jeg har blogget, men jeg trengte ferie og da tok jeg meg det. Fra bloggen riktignok, for ferie har jeg ikke hatt. Jeg har jobbet fra skoleslutt og frem til skolestart som er i morgen, noe som betyr at jeg fortsatt jobber. Jeg har jobbet på Rema, med kakebestillinger og med meg selv og jeg tenkte å dele noe av det som passer inn på bloggen, nemlig kake-delen, med dere. 

Jeg har laget mange kaker og det er ikke alle som blir like vellykkede som jeg skulle ønske. Kaken under er et eksempel på dette. Bare et par timer etter at bildet ble tatt kom de for å hente kaken og til min store fortvilelse hadde marsipanen revnet og sunket nedover den ene delen av kaken. For meg som alltid vil gjøre alt bra var det utrolig vanskelig. Jeg ba om tre minutter for å fikse så mye jeg kunne og sa at de selvfølgelig skulle få pengene tilbake dersom de ønsket det. Da kaken var levert la jeg meg ned på gulvet og gråt(jeg var sliten, skuffet og tom). 

Senere samme dag sendte jeg en mail og beklaget, sa nok en gang at de kunne få pengene tilbake. Svaret jeg fikk tilbake var mer enn jeg jeg kunne håpet på. De var kjempefornøyd, både med smak og utseende og ville ikke ha en krone tilbake, men ville gjerne bestille igjen ved en annen anledning. Jeg ble så lettet og glad, og for noen virker det kanskje som jeg overeagerte i hele denne situasjonen, men den lærte meg masse. 
Denne kaken derimot gikk det veldig greit med. Den var til et Babyshower og ble levert med tilhørende cupcakes. Jeg fikk brukt min nye hjerte-kakeform, baby-form og øvd meg på å lage blomster.
Jeg har også laget en del bryllupskaker, en av dem ser dere her. Kaken består av sjokoladekake og sjokolademousse i to av etasjene, whitecake og bringebærmousse i de to andre og er dekket med hvit marsipan. Blomstene er også laget av marsipan.
Her er en annen kake som består av marsipankake, sjokoladekake og red velvet kake. Dekket med hvit marsipan og håndlagde røde roser.
Denne kaken var også til et bryllup og er en av dem jeg ble mest fornøyd med. Kaken består av sjokoladekake i den ene- og vaniljekake med bringebærmousse i den andre etasjen. Kaken er trekt i marsipan som er farget grå-blå og pyntet med blonder og marsipanroser.
Jeg leverte senest i dag denne Hello Kitty kaken til en 2-års dag. Kaken er en glutenfri sjokoladekake med sjokolademousse som er trekt i fondant. Øynene og værhårene er av lakris, nesen av godteri og sløyfen av fondant.
I tilegg har jeg levert mange-mange cupcakes som jeg desverre ikke har tatt bildet av, men som jeg har lagt ut oppskrifter på tidligere. 

Jeg gleder meg til denne høsten og det nye skoleåret jeg begynner på. Det er mye å se frem til og som jeg vil dele med dere.2 kommentarer:

  1. velkommen tilbake, kjære deg! Jeg har lest bloggen din lenge nå, men aldri kommentert (skal bli bedre der!!) Det var så koselig å se at du ikke hadde sluttet, men bare tatt deg en velfortjent ferie! ... og du, den første kaken.. Jeg synes den var nydelig! Du må ikke glemme at vi bare ser resultatet av den kaken du visualiserer, og for oss ser det fantastisk ut. Sender deg en stor klem, og ønsker deg lykke til med skolestart! Gleder meg til å lese bloggen din videre, når du får tid og lyst til å blogge :) klem fra catta

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for en nydelig kommentar :-) Det er sånne som deg som gir meg lyst til å fortsette og det skal jeg gjøre! :-)

      Slett