Har dere sett de nye sjokoladeknappene fra Freia som har kommet i butikkene? Både i melkesjokolade og 70 % kakao, kan det bli bedre? Jeg elsker de i alle fall da de er veldig anvennelige i bakts. Det går fort å smelte de og dersom de skal brukes i cookies, eller i dette tilfellet boller, er det kjempepraktisk at de allerede er i passelige store biter.
Jeg lagde disse og tok med meg på jobb en fredag. Selv om man trives i jobben sin er det alltid litt kjedelig å jobbe i helgen. Jeg håper at jeg gjorde det litt lettere for noen da de fikk nystekte boller og kose seg med. Jeg fikk i alle fall mye skryt så jeg tenkte å dele dem videre med dere.
Sjokoladeboller
(24 stk)
![](http://1.bp.blogspot.com/-OXqvMEofxZU/Um_iaDXBYxI/AAAAAAAAIV8/_9mGU8lJOto/s640/281013_12.jpg)
Sjokoladeboller
- 1 porsjon bolledeig
- 1 pakke sjokoladeknapper(eller hakket sjokolade)
- Egg til pensling
Lag deig etter denne oppskriften og la heve ekstra lenge.
![](http://1.bp.blogspot.com/-4aq-WIcBzDY/Um_idb4F8TI/AAAAAAAAIWw/3aKR3YUX_M0/s640/281013_4.jpg)
Del deigen opp i ca 24 like deler, finn frem sjokoladebiter og trill i vei
![](http://1.bp.blogspot.com/-vKUwfSBOD5s/Um_idfLhaHI/AAAAAAAAIWs/MDTmdCI4UaY/s640/281013_6.jpg)
Fordel bollene på et bakepapirkledd stekebrett og la etterheve i ca. 30-45 min
![](http://4.bp.blogspot.com/-79oaIaRfrkc/Um_ifScFqeI/AAAAAAAAIXI/e2gr-KukbNc/s640/281013_8.jpg)
Pensle dem med egg før du steker dem på 220 grader til de er gyldne, ca 20 minutter
![](http://2.bp.blogspot.com/-OXqvMEofxZU/Um_iaDXBYxI/AAAAAAAAIVo/5sGTnrr_wMU/s640/281013_12.jpg)
Skynd deg og ta en, eller tre, mens de enda er varme...
![](http://2.bp.blogspot.com/-2DCll1yx0pc/Um_iZFPCf2I/AAAAAAAAIVc/pRsThB5IC0A/s640/281013_1.jpg)
Smaker kjempegodt sammen med et iskaldt glass med melk.
![](http://3.bp.blogspot.com/-gpIPupxWD4s/Um_ib5aS-sI/AAAAAAAAIWM/0q5wF3D8G6w/s640/281013_2.jpg)
Aller best ferske, men kan veldig fint fryses. Tin og varm opp på 175 grader varmluft ett par minutter eller varm opp i micro.
dette her så utrolig godt ut! skal definitivt prøve det ut :)
SvarSlett