mandag 9. desember 2013

Sarah Bernard

Jeg har sett to typer Sarah Bernard. De med sjokoladekrem inni og de med gul krem. Dere får i dag den gule varianten, men jeg har prøvd å lage disse med sjokolademousseoppskriften min også, og kan garantere at det også er kjempegodt.

Likevel tror jeg at jeg holder en knapp på disse. De kan minne om suksessterte, og som navnet tilsier: dette er en suksess. De er fine, gode, glutenfrie og mektige. Oppbevares i fryseren, men tiner lett om du får uventede gjester. Eller et akutt søtsug... 


Sarah Bernard
(Ca 20 stk)

  • 500 g kransekakemasse
  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
    (ev. vaniljesukker)
  • 100 ml fløte
  • 125 g meirismør
  • 300 g mørk sjokolade
  • 50 g delfiafett
Trill kransekakemassen til like store kuler og press dem flate på et bakepapirkledd stekebrett. Stek på 200 grader i 8-10 min. Avkjøl på rist.

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både stang og frø i en kjele med eggeplommene, sukkeret og fløten. Varm opp under omrøring til det hele tykner.
 Hell blandingen over i en annen bolle gjennom en sikt og fjern vaniljestangen. La avkjøles til romtemperatur.
 Miks inn smøret til en lys og luftig krem
 Ha kremen i en sprøytepose med stjernetip og sprøyt topper på hver kake. Eventuellt kan du påføre kremen med kniv. Sett kakene i fryseren i ca 10 min.
I et litt høyt glass eller dyp skål smelter du sjokoladen sammen med delfiafett på svak varme(gjerne i micro). Dypp de kalde kakene i sjokolade og la de renne godt fra seg.
La sjokoladen sette seg før du serverer eller eventuellt fryser ned.
Dette er noe annet enn de syv (litt tørre) sortene. Så gode (og så mektige).
Oppbevares i en luftett boks i fryseren. Tiner fort ved romtemperatur.

Husk at du kan vinne pepperkakesett og kakeboks fra Partydesign ved å delta i konkuransen her.

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Disse er kjempe gode, men jeg har flemt om smøret skal være romtemp, eller kaldt?

    SvarSlett
  2. Takk for oppskrifta, disse skal jeg bake, og foretrekker smørkrem og mørk sjokolade!

    SvarSlett