fredag 20. juli 2012

Miniomeletter med purre og bacon

Dette er en oppskrift som gir rom for å eksperimentere selv. Bruk det fyllet du liker best eller følg ingrediense-listen under. Det er også mulig å steke som en stor omelett i stedet for i små former. Jeg serverte disse som en del av et større tapasbord, men kan fint fungere som en egen rett i seg selv.

Miniomeletter
(24 stk)

  • 4 egg
  • 2,5 dl matfløte
  • 100 g raspet ost
  • 1 neve frisk basilikum eller 1 ss tørket
  • 1/4 purreløk
  • 200 g bacon

Ha egg, fløte, ost og hakket basilikum i en bolle
Bland alt lett sammen

Stek bacon på middels varme til det er gyllent. Dersom du bruker skivet bacon bør det deles opp til mindre biter først,Tilsett purreløk kuttet i tynne skiver mot slutten

Smør formen/formene du bruker og fordel bconet og purren utover, ha over tomater som du har delt i to eller fire


Hell over eggemassen og stek i ca 15 min på 200 grader eller til omelettene er faste.

Avkjøl litt i formene før du tar dem ut av.

Server varm eller kald, alene eller sammen med andre tapasretter og/eller godt brød.
 Omelettene kan obevares i kjøleskap noen dager og kan også fryses

5 kommentarer:

  1. Heisann;D Dette så alvorlig godt ut;D Men hvor får man slike former til å steke omeletten i?
    Mange hilsner Unni

    SvarSlett
    Svar
    1. På det fleste butikker som selger bakeutstyr, Jernia, åhlens, kitchen, søstrene grene osv :)

      Slett
    2. Du kan kjøpe dem i butikken:-). (du får dem ikke).

      Eller så får du dem av pappa'n din:-). Da får du dem:-)

      Slett
  2. Man kan vel bruke muffinsformer å,det hær skal æ prøve :)

    SvarSlett