Denne blåbærkaken er en av de mest saftige og myke kakene du finner. Ved å bruke kulturmelk i røren og med saftige blåbær kan den holde seg fersk i mange mange dager. Med sprø cumble på toppen får du også litt tyggemotstand, og krydderet gir kaken en liten ekstra piff smakmessig. Bruk ferske eller fryste blåbær, men dersom du bruker fryste bør de taes opp rett før du har de oppi røra.
Blåbærkake
(liten langpanne)
- 2 egg
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl kulturmelk
- 250 g hvetemel
- 100 g sukker
- 2 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 ts kanel
- 1/2 ts muskattnøtt
- 200 g blåbær
Ha det våte i en liten bolle og visp det lett sammen
Bland det tørre godt sammen i en annen bolle og tilsett væsken. Bland sammen til en jevn røre
Vend tilslutt inn blåbær, veldig forsiktg slik at de ikke farger så mye av
Crumble
- 120 gram hvetemel
- 80 gram havregryn
- 75 gram sukker
- 75 g brunt sukker
- 150 romtemperert smrø
Smuldre det hele sammen med fingrene til smøret er jevnt fordelt
Fordel crumble over hele kaken og stek på 175 grader i ca 45 min, eller bruk en tannpirker for å skjekke om den er ferdig.
En veldig saftig og myk kakek, med en sprø topp og smakfulle blåbær!
Kaken er svært saftig og holder seg flere dager i kjøleskap, kan også fint fryses. Tines da til romtemperatur og varmes opp et par minutter på 175 grader varmluft for å få den nybakte følelsen tilbake
Denne ser veldig god ut! Men hvor mye blåbær skal det være i?
SvarSlettOps, det hadde jeg glemt å skrive. 200 g :) Har rettet på oppskriften nå
Slett