søndag 9. september 2012

Blåbærkake

Denne blåbærkaken er en av de mest saftige og myke kakene du finner. Ved å bruke kulturmelk i røren og med saftige blåbær kan den holde seg fersk i mange mange dager. Med sprø cumble på toppen får du også litt tyggemotstand, og krydderet gir kaken en liten ekstra piff smakmessig. Bruk ferske eller fryste blåbær, men dersom du bruker fryste bør de taes opp rett før du har de oppi røra.



Blåbærkake
(liten langpanne)

  •  2 egg
  • 2 ss nøytral olje
  • 3 dl kulturmelk 
  • 250 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts muskattnøtt
  • 200 g blåbær

Ha det våte i en liten bolle og visp det lett sammen
Bland det tørre godt sammen i en annen bolle og tilsett væsken. Bland sammen til en jevn røre
 Vend tilslutt inn blåbær, veldig forsiktg slik at de ikke farger så mye av
Hell røren i en bakepapirkledd, liten langpanne

Crumble

  • 120 gram hvetemel
  • 80 gram havregryn
  • 75 gram sukker
  • 75 g brunt sukker
  • 150 romtemperert smrø

Ha alle ingredisensene i en liten bolle

Smuldre det hele sammen med fingrene til smøret er jevnt fordelt
 Fordel crumble over hele kaken og stek på 175 grader i ca 45 min, eller bruk en tannpirker for å skjekke om den er ferdig.
La kaken avkjøles noe og skjær i passende biter før den serveres, gjerne mens den fortsatt er lunken

En veldig saftig og myk kakek, med en sprø topp og smakfulle blåbær!
 Kaken er svært saftig og holder seg flere dager i kjøleskap, kan også fint fryses. Tines da til romtemperatur og varmes opp et par minutter på 175 grader varmluft for å få den nybakte følelsen tilbake


2 kommentarer:

  1. Denne ser veldig god ut! Men hvor mye blåbær skal det være i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ops, det hadde jeg glemt å skrive. 200 g :) Har rettet på oppskriften nå

      Slett