tirsdag 21. mai 2013

Sjokoladekake med Jordbærkrem

Leter du etter den optimale sjokoladekaken som også passer perfekt om sommeren, da er denne midt i blinken. Kombinasjonen av sjokolade og jordbær er de fleste kjent med, så hvorfor ikke ha begge deler i en og samme kake. Kaken består av tre lag sjokoladekake fylt med jordbærkrem og er dekket med sjokolade ganach og enda mer krem og jordbær. 

Det kan kanskje virke som er komplisert og tidkrevende oppgave, men det er det ikke. Du trenger verken fancy utstyr eller konditorkunnskaper, bare følg oppskriften under.

Jeg brukte denne oppskriften på sjokolademuffins og stekte kaken i en 20 cm form  (du kan bruke 24 cm også og dele kaken i to i stedet for tre) i ca 50 min på 160 grader. Ikke vær redd for å steke for lenge, kaken blir uansett supersaftig.

Sjokolade Ganach

  • 225 g sjokolade
  • 70 g smør



Ha sjokolade og smør i en bolle og smelt over vannblad. Sørg for at bollen ikke kommer i kontakt med vannet.
Rør godt om etterhvert som sjokoladen og smøret smelter til du får en tykk ganach. Sett til side og la avkjøle.

Jordbærkrem

  • 300 ml kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 g hakkede jordbær


 Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker og vend inn de hakkede jordbærene.
Del kakebunnen i tre deler og ha i underkant av 1/3 av kremen på bunn nummer en. Plasser bunn nummer to oppå og ha 1/3 av kremen på den før du avslutter med å plassere bunn nummer tre på toppen.


Smør ganachen jevnt rundt sidene av kaken. Plasser perler rundt kanten om du ønsker det.

Ha resten av kremen på toppen av kaken og pynt med jordbær skjært i to.
Eller du kan pynte på andre måter om du ønsker det.
 Dette er en veldig saftig kake som, takket være jordbærkremen, også er frisk og passer når sola skinner. 
 Eller når det høljer ned utenfor og man vil ta sommeren med seg inn i stedet.
Kaken er holdbar i mange dager i kjøleskap, men kremen på toppen bør haes på samme dag som den serveres.

7 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg skikkelig lyst på sjokoladekake!Lekkert som alltid:-)

    SvarSlett
  2. så utrolig flink du er.. helt vanvittig at du bare er 17år! har sittet og bladd og bladd i bloggen din i over en time nå, fantastisk! du har ihvertfall fått deg en fast leser:)
    klem fra isabelle

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt sent svar her, men tusen takk for den fine kommentaren din! :-D
      Klem fra Mari

      Slett
  3. Denne oppskriften var helt fantastisk! En kjempesuksess her ihvertfall, tusen takk :)

    SvarSlett
  4. Hei , dersom jeg forstår deg rett så skal man altså bruke muffinsoppskrift du har linket til , dvs 800g ! sukker ..det må vel være feil ?

    SvarSlett
  5. Godt du er observant! Jeg har endret litt på oppskriften på sjokolademuffinsene, så jeg har doblet den som var tidligere. Tenkte ikke på at det ville ha påvirkning på steder hvor jeg hadde linket. Skal rette opp i det så fort jeg kan :) Kaken inneholder 400 g sukker :)

    SvarSlett