tirsdag 20. august 2013

Kylling Karri

Det begynner allerede og bli kjøligere i luften og plutselig frister det med varme supper og gryter igjen. Denne karrien ble jeg inspirert til å lage gjennom bloggen "Mat på bordet", og selv om jeg fortsatt har en del å gå på når det kommer til matfotografering sammenlignet med Ina, tror jeg at jeg klarte å fange smakene på en god måte. Derfor deler jeg oppskriften videre med dere og anbefaler den på det varmeste.

Kylling Karri
(4 porsjoner)

  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 cm ingefær, finhakket
  • 2 løk, grovhakket
  • 2 ss karri
  • 1 ss spisskummen
  • 3 ss tomatpuré
  • 4 kyllingfileter, i biter
  • 200 ml vann
  • 300 ml gresk/tyrkisk yoghurt
  • 1 paprika, i biter

Klargjør alle ingrediensene som beskrevet i listen over.
 Stek hvitløk, ingefær, løk, karri, spisskummen i olje eller smør til det er mykt. Tilsett tomatpuré og kylling og fres i noen minutter. (Overse paprikaen, den skal i til sist, en feil fra min side)
 Hell over vannet og kok opp. La stå til kyllingen er helt gjennomkokt
 Tilsett yoghurten og rør til du har en jevn gryte. Ha i paprika og la stå noen minutter på svak varme.
 Server med ris og pynt gjerne med litt fersk koriander.
Karrien kan oppbevares et par dager i kjøleskapet og kan også fryses. Varm da langsomt opp slik at ikke den skiller seg. 



3 kommentarer: