tirsdag 29. oktober 2013

Sjokoladeboller

Har dere sett de nye sjokoladeknappene fra Freia som har kommet i butikkene? Både i melkesjokolade og 70 % kakao, kan det bli bedre? Jeg elsker de i alle fall da de er veldig anvennelige i bakts. Det går fort å smelte de og dersom de skal brukes i cookies, eller i dette tilfellet boller, er det kjempepraktisk at de allerede er i passelige store biter. 

Jeg lagde disse og tok med meg på jobb en fredag. Selv om man trives i jobben sin er det alltid litt kjedelig å jobbe i helgen. Jeg håper at jeg gjorde det litt lettere for noen da de fikk nystekte boller og kose seg med. Jeg fikk i alle fall mye skryt så jeg tenkte å dele dem videre med dere.


Sjokoladeboller
(24 stk)

  • 1 porsjon bolledeig
  • 1 pakke sjokoladeknapper
    (eller hakket sjokolade)
  • Egg til pensling


 Lag deig etter denne oppskriften og la heve ekstra lenge.
 Del deigen opp i ca 24 like deler, finn frem sjokoladebiter og trill i vei
  Fordel bollene på et bakepapirkledd stekebrett og la etterheve i ca. 30-45 min
Pensle dem med egg før du steker dem på 220 grader til de er gyldne, ca 20 minutter
 Skynd deg og ta en, eller tre, mens de enda er varme...
 Smaker kjempegodt sammen med et iskaldt glass med melk. 
Aller best ferske, men kan veldig fint fryses. Tin og varm opp på 175 grader varmluft ett par minutter eller varm opp i micro.


1 kommentar:

  1. dette her så utrolig godt ut! skal definitivt prøve det ut :)

    SvarSlett