I går gikk både bra og ikke så bra, men jeg har gjort så godt jeg kan og nå er alt jeg kan gjøre å vente. Og i mellomtiden skal jeg fortsatt dele oppskrifter med dere, og i dag er det Riskaker.
Riskaker har alltid vært i en av våre kakebokser i jula så lenge jeg kan huske. Forskjellen nå er bare at det er jeg som lager dem og ikke mamma. Stakkars mamma, får nesten ikke bake mer med meg i hus. Men hun lager kransekaker da, og det skal jeg ikke blande meg opp i. Ikke enda i alle fall.. Uansett, riskakr er en favoritt blant barn og går kjemperaskt å lage.
Riskaker
- 150 g delfiafett
- 1 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 150 g sukker
- 150 g mørk sjokolade
- 2 ss kaffe
- 150 g puffaris
Smelt delfiafett og sett til sides for å avkjøles. Imens smelter du sjokoladen sammen med kaffe over vannbad før du pisker egget, vaniljesukker og melis til lys eggedosis. Ha delfiafettet og sjokoladen i eggedosisen
Miks det godt sammen til du får en jevn sjokoladekrem/saus
Vend inn puffaris til alle er dekket med sjokoalde
Fordel på en matpapir og la dem stivne før du har dem i en kakeboks eller ha dem i små muffinsformer slik som jeg har gjort.
Server dem sammen med alle de andre julekakene eller alene med et glass iskald melk
Sugerørene er fra Partydesign og formene fra IKEA :-)
Oppbevar riskakene kjølig og de er holdbare i flere uker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar