Desmeber er bakemåned, ikke bare for meg, men for veldig mange andre som kanskje ikke baker så mye ellers. Mye bakst inneholder vanilje og det finnes mange alternativer når det gjelder å få vaniljesmak i bakst og desserter. Selv bruker jeg enten ekstrakt, Tørrlefs vaniljesukker (som er laget av ekte vanilje) eller vaniljestang. Her er et til alternativt som også er fremstilt av ekte vanilje, nemmelig hjemmelaget.
Det er lekende lett, og gir en kjempegod og rik vaniljesmak, mmm..
Vaniljesukker
- 300 g sukker
- 1 stor vaniljestang
Ha sukker og vaniljestangen delt i mindret biter i en foodprosessor og kjør lenge til en helt finkornet masse.
Hell sukkeret gjennom en sikt for å sile ut eventuelle biter av vaniljestangen.
Ha over i et eller flere rene, tette glasss, gjerne pyntet dersom du skal gi det i gave.
Desto lengre sukkeret står desto bedre blir smaken!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar