Jeg er veldig glad i frukt og bær, både å spise dem og plukke dem. Ved å plukke mye på sommeren har jeg i fryseren året rundt. I går brukte jeg noen av dem til å lage en nydelig blåbærsaus som jeg hadde over noen cupcakes som kommer på bloggen om noen dager. Cupcakes er bare ett av mange bruksområder; som pålegg, i pai eller i andre desserter.
Blåbærsaus
- 150 g blåbær
- 25 g sukker
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts maizenna
- 25 ml vann
Ha blåbærene, sukkeret og sitronsaften i en liten kjele. Kok opp og la koke noen minutter under omrøring.
Rør maizennaen ut i vannet og ha det i blåbærblandingen. La koke noen minutter til det tykner
Ha sausen over i et rent og lufttett glass og la det avkjøle før du bruker det. Som sagt oppskriften på blåbærcupcakesene på bildet kommer i løpet av de neste dagene.
Oppbevar blåbærsausen kaldt og den er holdbar i ca en uke. Den kan også fryses, men sørg for at glasset ikke er helt fullt slik at det ikke sprekker.
Åå, cupcakesene så fantastiske ut!!
SvarSlett